Preloader gif

Kelimelerin Büyüsü

Genel 31.08.2018
üç_kayık

“Kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor…” böyle yazıyor o sosyal medya fenomeni haline gelen kitabın satırlarında deÄŸil mi? Az önce kurduÄŸum cümleleri hatırlamaya çalışıyorum, ancak beynim hoyratça davranıp bana mısın demiyor. Oysa daha birkaç dakika geçti. Cümlelerimin hedefindeki kiÅŸinin kokusu daha terk etmemiÅŸken odayı, beynimdeki sarhoÅŸluk hiç adil deÄŸil.

Toparlanmak için pencerenin kenarına geçtim. Sokaktan geçenleri izlemeye baÅŸladım. Temiz hava iyi gelir düÅŸüncesiyle açtım camı ve derin bir nefes aldım. En yakındaki koltuÄŸa kendimi attığımda zihnim çalışmaya baÅŸladı.

Hayatınızda kendinizi küstah hissettiÄŸiniz anlar oldu mu? Benimki de soru di mi, tabi ki olmuÅŸtur. Soruyu ÅŸöyle düzelteyim, kendinizi en küstah hissettiÄŸiniz anı hatırlıyor musunuz? Åžüphesiz aklınıza belli belirsiz anlar geldi ve birinde takılı kaldınız. Diz kapaklarınız birbirinize deÄŸiyor ve bakışlarınız aÅŸağı doÄŸru indiyse, gerçekten o an için kendinizden utanıyor olmalısınız.

Az önce belki de kendimi en küstah hissettiÄŸim anlardan biriydi. Belki ÅŸimdi diz kapaklarım birbirine deÄŸmiyor ve bakışlarım aÅŸağı doÄŸru inmiyor ama beynimin kıvrımları kördüÄŸüm olmuÅŸçasına kilitlendim.

Size o andan bahsetmeyi düÅŸünmüyorum. Çünkü bilirsiniz, utandığımız bir andan bahsedebilmek için insanın kendini affetmiÅŸ olması gerekir. Ancak size bu anın bana çaÄŸrıştırdığı baÅŸka bir ÅŸeyden bahsetmek istiyorum.

Başımı yastığa koyduÄŸumda tüm günü gözden geçiririm. Bunda ilkokul öÄŸretmenimin etkisinin olduÄŸunu düÅŸünüyorum. “AkÅŸamları verdiÄŸim ödevleri yaptıktan sonra uyumadan önce günlük yazmayı unutmayın. Bu hatıralarınızı unutmamanızı saÄŸlayacak. Ve en önemlisi kendinize dürüst olmayı öÄŸreneceksiniz.” derdi her Cuma günü. Neden hep Cuma gününü tercih ederdi bilmiyorum, belki o akÅŸam ödevleri yapmayacağımızı bildiÄŸi için en azından günlük yazmaya teÅŸvik etmek istiyordu. Oysa ben yıllarca yazdım. Hem de her yıl babamın iÅŸ yerinden getirip bana verdiÄŸi ajandaya… Ama her defasında yazıp bitirdikten sonra yırtıp attım, birinin daha sonra bulup okumasından korktuÄŸum için. Korkunç biri sanmayın beni, çocuk aklı iÅŸte sanki tüm dünyanın sırrını yazmışçasına tedirgin oluyordum. HoÅŸ zaten kendi yazdıklarımı okumaktan da hoÅŸlanmıyordum. O zamanlar çok anlayamıyordum insanın kendine dürüst olması ne demek diye. Fakat ÅŸimdilerde altında ezildiÄŸim zamanlar oluyor. Zamanla günlük tutmaktan vazgeçtim çünkü hep korktum, bir ajanda bitmeden olur da biri okursa diye. Günlük tutmak yerine başımı yastığa koyunca günlüÄŸe yazar gibi günü deÄŸerlendirmeye baÅŸladım. Bazı anılarımı unutmama engel olamadı bu yöntem ama kendimden de kaçamadım.

Bazen o gün içinde yaÅŸanan olaylara daha farklı nasıl tepki verebileceÄŸimi düÅŸünmekten uyuyamadım. Bazen o günün unutulmaz olduÄŸunu ve hayatıma yepyeni bir sayfa açıldığını düÅŸündüm. Ve itiraf etmek gerekirse bazen de sadece uyudum hiçbir ÅŸeyi düÅŸünmeden belki de düÅŸünmek istemeden…

Yazının başında alıntı yaptığım cümleyi hatırlıyor musunuz? Yukarı çıkmak için zahmet etmeyin, özetle kelimelerin gücünden bahsediyordum. Bazılarının hayatını yerle bir eden, bazılarınınsa hayallerine kavuÅŸturan kelimelerin gücüne dem vurmuÅŸtum.

Hepimizin hayatında kilit noktalar vardır. Bazen baÅŸrol oyuncusu olup o kilit kelimeleri sarf ettiÄŸimiz, bazen de baÅŸrol oyuncusu olmaya aday olduÄŸumuz o kilit cümlelere hedef olduÄŸumuz… Hiç düÅŸündünüz mü ya o kilit cümleler tam tersi ÅŸekilde geliÅŸseydi ÅŸu an nerede, hangi konumda olurdunuz? Ve o kilit cümleleri siz kuruyor olsaydınız ve tam tersi bir cevapla ne demek isterdiniz? Hoyratça savurduÄŸumuz kelimelerin kimini ihya kimini ise derdest ettiÄŸini hiç düÅŸündünüz mü? Ä°hya olan hayatları hepimiz ballandıra ballandıra anlatıyoruz ona buna, peki ya kendimize bile anlatmaktan çekindiÄŸimiz derdest olan hayatlar? Ä°nsanoÄŸlu yeri geldi mi dünyanın merkezi sayar kendini ama yeri geldi mi de evrendeki en etkisiz varlık addeder. BaÅŸkasının hayatına olumsuz bir etki yarattığını asla kabul etmez. Peki ya siz… Sizin unutamadığınız böyle bir an var mı?

 

Sosyal Medyada PaylaÅŸ:
Twitter'da paylaÅŸ Facebook'ta paylaÅŸ Google+'ta paylaÅŸ Buffer'da paylaÅŸ Pinterest'te paylaÅŸ

“Kelimelerin Büyüsü” için bir yorum bırak

Email adresiniz paylaşılmamaktadır. Tüm alanların doldurulması zorunludur * *

YORUM YAZIN:

Önemli Bilgilendirme : Kaos Günlükleri, Paragon Teknoloji A.Ş.’nin bir markasıdır. Bu sitede paylaşılan yazılar birden fazla yazar tarafından yazılıp, yazıların telif hakkı Kaos Günlükleri’ne aittir. Yazıların iznimiz olmadan paylaşılması halinde gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirtmek amacıyla bir bilgi metni oluşturulmuştur. Kaynak gösterip, gerekli izin alındıktan ve link verildikten sonra paylaşım yapılmasında bir sakınca yoktur. Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

2